اگر روزی در روابط ایران و آمریکا تنش زدایی شود و دو کشور به سمت بهبود روابط پیش روند، فاتحه مجاهدین خلق و دیگر گروههای اپوزیسیون برانداز و وابسته خوانده میشود. اتفاقات اخیر را باید در همین راستا تحلیل کرد. مضافا اینکه تاثیر بهبود روابط ایران و عربستان را نیز نباید در تحولات اخیر مرتبط با کمپ اشرف ۳از نظر دور داشت.
«سید بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان، در مصاحبهای با المانیتور گفت که جدیت واشنگتن و تهران همزمان با تلاش مذاکره کنندگان آنها برای دستیابی به توافق بر سر پرونده هستهای احساس میشود.
شاید مقامات ما نیز به این نتیجه رسیده اند که احیای برجام دیگر ممکن نیست. برخی از دلایل فنی نیز وجود دارد که میتواند حاکی از عدم امکان احیای برجام باشد. از جمله این موارد میتوان به زمان گریز هستهای که مبنای استراتژی برجامی آمریکا در ۲۰۱۵ بود، اشاره کرد. با توجه به پیشرفتهای هستهای ایران، گویا آمریکا دیگر احیای چنان زمان گریزی را ممکن نمیداند. ...
رابرت کندی، برادرزاده جان اف کندی و کاندیدای ریاست جمهوری ایالات متحده از حزب دموکرات با اشاره به توافق برجام آن را «منسوخ و نامناسب برای عصر حاضر» خواند و در توییتر نوشت که دستیابی به صلح پایدار در خاورمیانه از طریق «تقویت و ارتقای روابط بین اسرائیل و ایران»، تضمین میشود.
در صورت صحت گزارش نیویورکتایمز، ایران توانسته است بهصورت دوفاکتو غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم خود را از سوی طرف آمریکایی رسمیت ببخشد و بخشهایی از پولهای بلوکهشده در عراق و کرهجنوبی را آزاد کند و همچنین آمریکا دیگر تحریم جدیدی مرتبط با برنامه هستهای ایران علیه جمهوری اسلامی اعمال نخواهد کرد.
با وجود آنکه انقلاب مشروطه با هدف ایجاد اصلاحات در حکمرانی کشور به وقوع پیوست، اما تا ۵ سال پس از آن، اصلاحاتی در زمینه اقتصاد رخ نداد. استبداد صغیر و فتح تهران از وقایعی بودند که دست به دست هم دادند و موجب شدند نظمی که پیش از انقلاب مشروطه در زمینه اخذ مالیات وجود داشت از بین برود.
اگر دولت بایدن از طرح الف - احیای برجام - صرف نظر کرده است، از چرخش به طرح B که توسط بسیاری از تحلیلگران و همچنین مقامات اسرائیلی پیشنهاد شده است، خودداری کرده است: فشارهای اقتصادی، سیاسی و نظامی بر تهران. در عوض، طرح C را انتخاب کرده است، تلاشی برای جلوگیری از بدترشدن مناقشه هستهای با ایران و در عین حال حفظ امکان حل و فصل آن در آینده.
برت مکگورک، هماهنگکننده خاورمیانه کاخ سفید، در ۸ ماه مه به طور مخفیانه به عمان سفر کرد تا با مقامات عمانی درباره تماس دیپلماتیک احتمالی با ایران در رابطه با برنامه هستهایاش، همانطور که هفته گذشته اکسیوس گزارش داد، گفتگو کند.
طرح C بایدن حتی اگر موفقیت آمیز باشد هزینههایی را برای آمریکا به دنبال خواهد داشت. این طرح به ایران اجازه میدهد تا برنامه هستهای خود را به طور پیوسته توسعه دهد و در عین حال شدت انزوای اقتصادی و سیاسی ایران را کاهش میدهد.
روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی با اشاره به این که آمریکا و کشورهای اروپایی تلاشهای دیپلماتیک برای حلوفصل مسئله هستهای ایران را از سر گرفتهاند، با استناد به ادعای منابع مطلع مطرح کرد که نمایندهای از ایران در سازمان ملل و رابرت مالی در ماههای اخیر گفتوگوهای مستقیم داشتهاند.
پذیرش اصول روابط بین الملل به بهترین وجه میتواند تامین کننده منافع ملی ایران باشد. ایران عضوی از جامعه بین المللی است و به همان نسبت نیز باید پذیرای قواعد و مقررات بین المللی باشد. تا زمانی که این معادله برقرار نشود و برخی تندرویها پایان نیابد، وضعیت پرتنش جاری در قالب مثلا معادله برجام همچنان باقی خواهد ماند و برای ایران هزینهزا خواهد بود
آیا این ژست خوبی در برابر سعودیها که قیمت نفت را افزایش دادند و از خواست امریکا برای افزایش تولید به منظور تسهیل شکست روسیه در اوکراین خودداری ورزیدند نخواهد بود که ببینند نمایندگان امریکا با مقامهای یکی از دشمنان آنان (ایران) مذاکره میکنند؟ در نتیجه، باید پرسید برای آن که بایدن به نوعی با ایران معامله کند چه چیزی مورد نیاز است؟
رحمان قهرمانپور کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: دستگاههای مسئول و نهادهای ذی ربط باید سعی کنند از تشدید فضای کنونی جلوگیری کرده و هر اقدامی را که لازم است انجام دهند. در سطح استراتژیک و کلان فضا دارد به سمتی میرود که شرایط برای ایران سخت و سختتر خواهد شد.
بر اساس ادعای روز پنجشنبه یک شبکه ماهوارهای، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران دستکم سه بار طی دو ماه گذشته با سعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل در نیویورک دیدار داشته است. این رسانه نزدیک به عربستان سعودی برای تایید ادعای خود به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اشاره کرده است که گفت هرگاه منافع آمریکا ایجاب کند، برای ارسال پیامهای خاص و ...
هرچند که به نظر میرسد تمرکز پیامهای رد و بدل شده و شاید هم دیدارهای صورت گرفته میان مقامهای ایرانی و امریکایی بیشتر بر محور آزادی زندانیان دو تابعیتی و اموال بلوکه شده ایران در کره جنوبی متمرکز باشد، اما به گواه کارشناسان پیشرفت در این پرونده میتواند به خارج شدن ایران و امریکا از بنبست گرفتار شده موجود کمک کند.
جمهوری خواهان مانند آنچه مایک پمپئو میگفت، به دنبال این هستند که ایران و آمریکا تمام مشکلات و اختلافات خود را روی میز بریزند و درباره همه مذاکره و توافق کنند و در نهایت ایران تبدیل به یک کشور جدید شود. اما دموکراتها اینگونه به ماجرا نگاه نمیکنند و همه مسائل را دسته بندی کردهاند. به این معنی که معتقدند مهمترین مسئله، موضوع هستهای ایران است. پس ...
در حالی که پنتاگون تمرکز خود را به سوی چین و روسیه تغییر میدهد فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) در حال آزمایش اقدامات نظارتی علیه ایران با استفاده از پهپادهای حسگر و هوش مصنوعی برای جبران کاهش حضور نیروهای امریکایی در خاورمیانه است تا شاید از این طریق بتواند بازدارندگی در برابر ایران را تقویت کند.