در پی سقوط یک هلیکوپتر در کنار یک مهدکودک در حومه شرقی کییف، ۱۸ نفر از جمله وزیر کشور اوکراین کشته شدند. معاون اول وزیر کشور و یکی از معاونان وزارت امور خارجه هم هنگام سقوط هلیکوپتر در حومه بروواری جان باختند.
علیرغم آن که مقامهای امریکا و سایر مقامهای غربی بینش کاملی از نحوه عملکرد سیستمهای سفارشی اوکراین ندارند که تا حد زیادی بدان خاطر است که در حوزه میدانی حضور ندارند مقامها و تحلیلگران هر دو میگویند اوکراین به یک میدان نبرد واقعی و آزمایشگاه راه حلهای ارزان اما موثر تبدیل شده است.
مجله آمریکایی فوربس در گزارشی تحلیلی با اشاره به همکاریهای نظامی ایران و روسیه ادعا کرد که جمهوری اسلامی ممکن است تا اکتبر ۲۰۲۳ منتظر بماند تا پهپادها و موشکهای پیشرفتهتری را به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین ارائه کند.
سناریوی دوم برای شکست روسیه شامل شکست در بحبوحه تشدید تنش است. کرملین به شکلی پوچ انگارانه به دنبال طولانی کردن جنگ در اوکراین است و درعینحال کمپین اقدامات خرابکارانه ناشناخته را در کشورهای حامی کییف و خود اوکراین آغاز کرده است. در بدترین حالت، روسیه میتواند دست به انتخاب گزینه حمله هستهای به اوکراین بزند.
«ایران از نگاهِ روس ها، تا حد زیادی هزینههای تقابل با غرب را برای کرملین کاهش میدهد و در عین حال نقشی مهم در تامین امنیت محیط پیرامونی روسیه نیز بازی میکند. از این رو، روسها تقویت ایران و در عین حال متشنج بودن روابط این کشور با جهان غرب را در زمره منافع راهبردی خود ارزیابی میکنند.»
پیش از فوریه ۲۰۲۲، شماری از کارشناسان، سیاستمداران و بازرگانان بر این باور بودند که وقوع جنگهای بزرگ، به تاریخ پیوسته و دیگر چنین جنگهایی در جهان رخ نخواهد داد. اما برعکس، دیدیم که چگونه جنگ و توسل به زور بار دیگر بازگشت و جایگاه ویژهای را در تحلیل امور جهانی اشغال کرد. البته جنگها چه کوچک و چه بزرگ ناگهانی رخ نمیدهند، بلکه در اثر عوامل و عللی ...
کشورهای دیگر نیز بنابر منافع شان انتخابهایی داشته اند. آنان لزوما مجبور نیستند تنها در صف واشنگتن قرار گیرند و این وضعیتی است که ما باید به آن عادت کنیم و ۲۰۲۲ آغازی برای فاش شدن این موضوع بود.