سخنگوی وزارت خارجه گفت: با سفر اخیر گروسی به ایران فصل جدیدی در همکاری‌های دو جانبه ایران و آژانس باز شد.
سفر هیات فنی آژانس به تهران/تکذیب بسته‌شدن سفارت انگلیس در تهران
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ۲ فوریت، نشست هفتگی ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه صبح روز دوشنبه در محل وزارت خارجه برگزار شد .
وی در ابتدای این نشست ، فرا رسیدن نیمه شعبان را تبریک گفت.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه تخریب مناسبات بین ایران و اروپا تنها به ضرر ایران نیست و قطعا به ضرر کشورهای اروپایی نیز هست؛ چرا که ایران کشور مهمی در منطقه است، افزود: ایران قائل به سیاست تنش زدایی است و البته این یک مسیر دو جانبه است و امیدواریم طرف‌های مقابل نیز در مورد ایران به سیاست سازنده توام با همکاری روی آورند.
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با تعاملات ایران با کشورهای اروپایی در ادامه گفت: امیدواریم که طرف‌های اروپایی اسیر سیاست‌های تنش آفرین دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی نشوند و سیاست مستقلانه‌ای را در مورد ایران در چارچوب منافع‌شان در پیش بگیرند.
وی تاکید کرد: ایران هم از بهبود مناسبات با اروپا نفع می‌برد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضوع برجام و خط قرمزهای ایران در جریان این مذاکرات و بحث برجام تاکید کرد: توافق موقت از نظر ایران مطرح نیست. مبنای ما بازگشت به برجام بر اساس سند امضا شده در سال ۲۰۱۵ است.
وی با اشاره به تاکید جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات در مورد تحقق منافع ملی ایران، گفت: خط قرمز جمهوری اسلامی ایران منافع ملی و حقوق قانونی و شناخته شده ملت ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای است. در برجام خط قرمز ما این است که تحریم‌ها برداشته شود و ایران از منافع اقتصادی تعریف شده در این توافقنامه منتفع شود. فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ایران به عنوان یک عضو آژانس و NPT تامین شود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد سفر چندی پیش امیر عبداللهیان به عراق و اینکه آیا در این سفر در مورد فعالیت‌های گروه‌های تروریستی در مرزهای ایران و عراق که باعث ایجاد مسائلی بین دو کشور شد بحث و رایزنی صورت گرفت، گفت: همانطور که بارها تاکید کرده‌ایم ما انتظار داریم که از خاک عراق هیچ تهدیدی متوجه امنیت ملی ایران نشود و در همین چارچوب تاکید داریم که دولت مرکزی عراق مسئول حفاظت از مرزهای کل عراق است و باید در این ارتباط با گروه‌های تجزیه طلب و تروریست برخورد شود. ما تاکید داریم که باید تروریست‌ها و گروه‌های تجزیه طلب خلع سلاح شوند و مجرمان به ایران تحویل داده شوند.
وی ادامه داد: در سفر اخیر آقای امیر عبداللهیان به عراق بر اجرای توافقات بین دو کشور در این زمینه تاکید شد.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: همانطور که بارها اعلام کرده‌ایم ایران در دفاع از امنیت خود و حفاظت از مرزها و حمایت از حقوق شهروندانش با کسی تعارف نمی‌کند و با بر هم زنندگان امنیت مسامحه نمی‌کند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی از اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه ایران قصد دارد سفارت انگلیس در تهران را تعطیل کند، گفت: این خبر را تکذیب می‌کنم.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که خلیل زاد یکی از دیپلمات‌های آمریکایی به تازگی مدعی شده که ایران مرکز اصلی القاعده است و سرکرده جدید القاعده در ایران است، گفت: پرورش دهندگان القاعده و حامیان القاعده که سالیان طولانی در افغانستان مرتکب جرم و جنایت شده‌اند با مطرح کردن اینگونه اظهارات فرافکنی می‌کنند و موضوعاتی را علیه ایران مطرح می‌کنند.
وی تاکید کرد: اینگونه اتهامات به ایران نمی‌چسبد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با وضعیت کنونی در داخل اراضی اشغالی و انجام تظاهرات در این مناطق علیه دولت راست افراطی در این منطقه گفت: نشانه‌های متعددی از وجود بحران متراکم در اراضی اشغالی وجود دارد که از جمله می‌توان به تنش مستمر سیاسی، بحران اقتصادی و مطالبات اقتصادی و وجود گسل‌های اجتماعی اشاره کرد.
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی با بحران‌های متراکمی در اراضی اشغالی مواجه است و این بحران‌ها هر روز ابعاد و حدود آن مشخص‌تر می‌شود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در ارتباط با برخی از اخبار منتشر شده در مورد رابطه رژیم صهیونیستی و ترکمنستان از جمله ایجاد سفارت این رژیم در ترکمنستان در نزدیکی مرزهای ایران تصریح کرد: رابطه بین ترکمنستان و رژیم صهیونیستی رابطه جدیدی نیست و مربوط به دهه ۹۰ میلادی است.
وی همچنین با بیان اینکه روابط ایران و ترکمنستان به عنوان دو کشور همسایه رابطه خوب و دوستانه و توام با اراده مشترک برای گسترش مناسبات است، گفت: دولت ترکمنستان به حساسیت‌های ایران اشراف و توجه دارد. قبلا این حساسیت‌ها به ترکمنستان منتقل شده است و ترکمنستان به ما وعده داده است که به منافع و حساسیت‌های ایران واقف هستیم و به آن ملتزم خواهد بود.
وی افزود: آنچه که در مورد سفارت رژیم صهیونیستی در ترکمنستان مطرح شده بحث انتقال سفارت به ساختمان جدیدی است و در واقع جابجایی مکانی است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به پرسش دیگری در مورد نقش ایران در بازسازی سوریه تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم در روابط دو کشور ایران و سوریه موضوعات اقتصادی است. بازسازی سوریه به دلیل گستردگی خرابی‌ها و ویرانی زیرساخت‌های این کشور نیازمند حمایت بین‌المللی است و ایران در چارچوب مناسبات دو جانبه و ظرفیت‌های شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی خود در این زمینه فعالیت می‌کند. در همین چارچوب برخی از پروژه‌های اقتصادی در سوریه توسط شرکت‌های ایرانی در حال انجام است و این روند استمرار پیدا می‌کند.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط خاص سوریه معتقدیم همه کشورهای علاقه‌مند به موضوعات انسانی باید برای بازسازی خرابی‌های ناشی از جنگ در سوریه اقدام و تلاش کنند اظهار کرد: سوریه علاوه بر ویرانی‌های گسترده در جنگ در زلزله اخیر نیز با مشکلاتی روبرو شد و شاهد وقوع ویرانی‌هایی در این کشور هستیم. از طرف دیگر سوریه با تحریم‌های یکجانبه روبرو است. این تحریم‌ها ظالمانه، مردود و غیر قابل قبول است. این انتظار وجود دارد که با توجه به شرایط در سوریه تحریم‌ها برداشته شود تا امکان کمک رسانی انسانی به این کشور برای تامین مایحتاج اساسی مردم سوریه فراهم شود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با درگیری‌های مرزی اخیر بین ایران و طالبان تصریح کرد: در ارتباط با افغانستان اخیرا شاهد برخی از رخدادهای مرزی بودیم و هیات‌های ذیربط دو کشور در این ارتباط ورود پیدا کردند. موضوع را بررسی کردیم و حل و فصل شد. در ارتباط با مسائل مرزی بین دو کشور کمیته‌های مشترک و رابطانی داریم که تلاش می‌کنند مسائل را مدیریت کنند و دستگاه دیپلماتیک نیز بر اساس وظایف ذاتی خود به این مسائل ورود و محدودیت‌های خود را انجام می‌دهد، ما به وظایف و مسئولیت‌های خود در این زمینه واقف هستیم و به آن عمل می‌کنیم.
وی با بیان اینکه با توجه به وضعیت خاص افغانستان و شرایط این کشور بعضا مشکلاتی در مسیر پیگیری‌ها ایجاد می‌شود و به دلیل شرایط خاص مرزی این اتفاقات گاه و بیگاه رخ می‌دهد تصریح کرد: این اتفاقات از نظر ما پسندیده نیست و ما برای حفظ امنیت مرزی خود اهتمام جدی داریم. اقدام به موقع می‌کنیم و از ظرفیت‌های دیپلماتیک خود نیز در این زمینه استفاده می‌کنیم.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با آخرین وضعیت تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا تصریح کرد: این موضوع گرچه فعلا متوقف است ولی دریچه امیدواری برای اینکه در مقطع زمانی آتی در دست اقدام قرار بگیرد وجود دارد و روزنه‌های امید در این زمینه بسته نشده است.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران گفت: یکی از مسائلی که در چارچوب کانال‌های ارتباطی بین ایران و آمریکا مطرح است موضوع تبادل زندانیان است و امیدواریم که به نتیجه لازم و خوشحال کننده‌ای به عنوان یک موضوع انسانی در این زمینه برسیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد سفر گروسی به تهران و اینکه آیا این سفر برای حل مسائل پادمانی بین ایران و آژانس انجام شده است؟ گفت: سفر اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران در استمرار همکاری‌های دو جانبه ایران و آژانس صورت گرفته است. سفر مقامات آژانس به ایران تحول جدیدی نیست و تعاملات و مذاکره بین ایران و آژانس برای حل و فصل مسائل وجود داشته است. مذاکرات ما با آژانس فنی است و دو اصل اساسی دارد. عضویت ایران در آژانس و همچنین NPT و پادمان البته قانون اقدام راهبردی مجلس نیز هست. ما در چارچوب این مسائل با آژانس در حال گفت‌وگوی فنی هستیم.
وی با بیان اینکه در سفر گروسی به تهران توافق شد که هیات فنی آژانس به تهران سفر کند، تصریح کرد: یکی از بهانه‌هایی که طرف مقابل در مذاکرات در بازگشت به برجام مطرح می‌کند مسائل موجود بین ایران و آژانس است و اگر مذاکرات و سفر آتی هیات آژانس به ایران انجام شود و گام به گام این روند به سمت جلو حرکت کند و مسائل حل شود یک بهانه از دست طرف‌های مقابل در جریان مذاکرات خارج خواهد شد.
سخنگوی وزارت  خارجه با اشاره به رای دادگاه قانون اساسی بلژیک در ارتباط با اجرای موافقتنامه انتقال محکومان بین تهران و بروکسل گفت: با این حکم قانون اساسی بلژیک ، راه برای اجرای موافقتنامه مذکور بین دو کشور باز شده و ایران از این تحول استقبال می‌کند .
وی با بیان اینکه این موافقتنامه عمومی است و به  یک فرد خاصی اختصاص ندارد، تصریح کرد : ولی این موضوع می‌تواند در مورد پرونده آقای اسدی اثرگذار و کمک کننده باشد.
کنعانی تاکید کرد: با توجه به تحولات رخ داده امیدوارم شاهد گشایش در پرونده این دیپلمات کشورمان باشیم.
انتهای پیام/.
https://2foriat.ir/vdcjf8ehzuqei.sfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما