کاوش‌های باستان‌شناسی هیئت فرانسوی در محوطه تاریخی دور شاروکین یا خُرس‌آباد کنونی، پایتخت امپراتوری آشوری در زمان سارگون دوم که گفته می‌شود حدود ۷۰۰ سال پیش از میلاد بنا شده است، از معماری و ساختار سیاسی امپراتوری آشوری به عنوان یکی از بزرگترین دستاورد‌های معماری و برنامه‌ریزی شهری پرده برمی‌دارد.
تداوم کاوش‌های باستان‌شناسی فرانسه در یک منطقه باستانی نینوا برای کشف تمدن آشوری
به گزارش 2فوریت،پروفسور پاسکال پوترلان، رئیس هیئت باستان‌شناسی فرانسه، تصریح کرد: فعالیت‌های کنونی ما بر کشف لایه‌های عمیق شهر آشوری متمرکز است و ما از روش‌های علمی نوین استفاده می‌کنیم که به درک دقیق‌تر ساختارهای معماری و سیاسی حاکم بر امپراتوری آشوری کمک می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: این تیم اخیراً به تعدادی از یافته‌های مهم، از جمله بخش‌هایی از نقاشی‌های دیواری سنگی و کتیبه‌هایی با ماهیت اداری و همچنین بقایای سازه‌های معماری که احتمالاً بخشی از مجموعه سلطنتی یا بنا‌های مذهبی بوده‌اند، دست یافته است.
«پوترلان»، این اکتشافات را افزوده‌ای کیفی به درک تکامل معماری و قدرت در تمدن آشوری توصیف و در عین حال تاکید کرد: این فعالیت‌ها با هماهنگی کامل با اداره آثار باستانی نینوا به طور فشرده در حال انجام است.
وی همچنین بر اهمیت همکاری‌های محلی و بین‌المللی برای حفاظت از این محوطه حیاتی که در سال‌های گذشته در نتیجه خاک برداری و تخریب آسیب‌های جدی دیده است، تاکید کرد و گفت: خُرس آباد صرفاً یک ویرانه نیست، بلکه یک شهر یکپارچه است که درک ما از معماری و قدرت در خاور نزدیک باستان را باز تعریف می‌کند.
وی با اشاره به ظرفیت و پتانسیل بالای این محوطه برای تبدیل شدن به یک مقصد گردشگری منطقه‌ای و جهانی در زمینه گردشگری باستان‌شناسی، خواستار حمایت و آماده‌سازی مناسب آن، به ویژه با توجه به افزایش علاقه جهانی به احیای محوطه‌های باستانی آسیب‌دیده در دوران تسلط گروه تروریستی داعش شد.
گفتنی است هیئت باستان شناسی فرانسوی که با همکاری وزارت فرهنگ عراق فعالیت می‌کند، یکی از قدیمی‌ترین گروه‌های بین‌المللی کاوشگر در شمال عراق به شمار می‌رود و نخستین مأموریت‌های آن به قرن نوزدهم بازمی‌گردد.
شهر باستانی خرس آباد در سال‌های گذشته شاهد عملیات خاک برداری گسترده‌ای بوده است که تلاش‌های مضاعفی را برای حفاظت از بقایای آن ایجاب می‌کند و در این میان، درخواست‌های فزاینده‌ای برای ثبت این محوطه در فهرست میراث جهانی مطرح شده است.
https://2foriat.ir/vdci.yaqct1apzbc2t.html
نام شما
آدرس ايميل شما