اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون، مانند دوره قبل اولین حاشیه مجلس را رقم زد هرچند مالک شریعتی این بار نتوانست ماموریت را تکمیل کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی 2فوریت،جلسه علنی روز پنجشنبه مجلس، به بررسی اعتبارنامه نمایندگان اختصاص داشت و در نهایت هر ۲۹۰ فرد منتخب مردم که قبلا از فیلتر شورای نگهبان گذشته بودند، اعتبار و لیاقت یکدیگر را برای چهار سال آینده تایید کردند. غلامرضا تاجگردون دوره قبل نتوانست از این مرحله عبور کند. شورای نگهبان در انتخابات مجلس دوازدهم به او اجازه داد خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهد و با کسب ۴۱ هزار و ۱۶۷ رای مجوز حضور در بهارستان را کسب کند. با این حال نمایندگان نزدیک به زاکانی تلاش کردند یکبار دیگر غلامرضا تاجگردون را کنار بزنند. جلسه علنی مجلس به همین دلیل اسیر حاشیه شد. روایتهایی تایید نشده درباره جدال فیزیکی یکی دو نماینده وجود دارد و دو طرف یکدیگر را متهم میکنند. روز پرحاشیه مجلس را نمیتوان بدون شناخت بازیگران اصلی و پشتپرده، توجه به تاریخچه چهرهها و علیالخصوص بررسی نقش علیرضا زاکانی شهردار فعلی تهران و رقیب قدیمی غلامرضا تاجگردون تحلیل کرد.
مالک شریعتی کیست؟
مالک شریعتی رفیق شفیق علیرضا زاکانی است. هر دو عضو شاخص جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی هستند که سال ۱۳۸۷ تاسیس شده. جمعیت رهپویان در دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، از محمود احمدینژاد حمایت کرد و در انتخابات ریاستجمهوری دو دوره قبلی پشت سیدابراهیم رئیسی درآمد.
علیرضا زاکانی تا سال ۱۳۹۵ دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی بود و مالک شریعتی طی دورههای چهارم و پنجم بهعنوان سخنگو فعالیت داشت.
مالک شریعتی و علیرضا زاکانی، همزمان با غلامرضا تاجگردون جواز حضور در مجلس یازدهم را کسب کردند، اما زاکانی و سایر رفقا در یکی از جنجالهای بزرگ سیاسی، با رد اعتبارنامه تاجگردون او را کنار زدند. علیرضا زاکانی کمی بعد مجلس را به مقصد شهرداری تهران ترک کرد و مالک شریعتی دبیرکل جمعیت رهپویان شد.
مالک شریعتی سیاستمداری جوان است. سال ۱۳۵۹ به دنیا آمده. انقلاب را به چشم ندیده و هنگام پایان جنگ تحمیلی هفت، هشت سال بیشتر نداشت. ورودش به دنیای سیاست بهطور مداوم به حاشیه آغشته بوده. تیر سال ۱۴۰۲ در حالی که مالک شریعتی ریاست کمیته تحقیق از حقوقهای نجومی مجلس را برعهده داشت، یک فیش حقوقی با عددی نامتعارف را به او نسبت دادند.
مالک شریعتی موضوع را تکذیب کرد، در انتخابات دوازدهم دوره مجلس حاضر شد و این بار با مجموع ۳۳۱ هزار و ۵۱۰ رای به پیروزی رسید تا در غیاب چهرههایی مثل علیرضا زاکانی، به تنهایی مسئولیت هدایت نمایندگان نزدیک به نقطه نظرات شهردار تهران را برعهده بگیرد.
اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون، اولین ماموریت مستقل تشکیلاتی مالک شریعتی در مجلس دوازدهم به حساب میآمد.
غلامرضا تاجگردون کیست؟
غلامرضا تاجگردون بیشتر از اینکه چهره سیاسی باشد، در استان کهکیلویهوبویراحمد شناخته شده است. تاجگردونها در گچساران خانوادهای سرشناس هستند. انتخابات هفتمین دوره مجلس در گچساران با پیروزی یک تاجگردون به پایان رسید، ولی شورای نگهبان نتوانست نتیجه انتخابات را تایید کند.
غلامرضا تاجگردون در انتخابات میاندورهای برای ورود به مجلس دورخیز کرد، اما رد صلاحیت شد. دوره هشتم نتوانست رای بیاورد و سال ۱۳۹۰ دوباره پیشقدم شد. این مرتبه بدون مشکل توانست قبای نمایندگی مجلس را به تن کند و چهار سال بعد هم پیروزی را تکرار کرد.
غلامرضا تاجگردون اصلاحطلب نیست، اما با سیدمحمدخاتمی در دولت اصلاحات کار کرده، عضور فراکسیون امید مجلس بوده و در انتخابات ریاستجمهوری دوره قبل وقتی هنوز از نتیجه تایید صلاحیتها خبر نداشتیم تا پای پذیرش مسئولیت ستاد انتخاباتی علی لاریجانی پیش رفت. همین دلایل برای اینکه علیرضا زاکانی و همفکرانش با تاجگردون سرشاخ شوند کفایت میکند.
غلامرضا تاجگردون با همین ترتیب و کیفیت در مجلس دهم حضور داشت و در اصطلاح کار بیخ پیدا کرد. بهشکلی که تاجگردون با وجود کسب آرای مردم در انتخابات، نهایتا نتوانست در مجلس یازدهم حضور پیدا کند، چون علیرضا زاکانی کمر همت بست و با مطرح کردن اتهامات مالی مختلف مانند سوءاستفاده از قدرت، بهکارگیری اقوام و خویشان و رانتخواری موجب رد اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون شد.
غلامرضا تاجگردون تقابل با زاکانی را در بیرون مجلس ادامه داد و در جریان گفتگویی رسانهای حمله تندی را ترتیب داد: «شاید شیشه من کثیف باشد، اما دستمال شما تمیز نیست». سپس هشتگ دستمال کثیف را بهطور سازمانیافته در توییتر به کار گرفت و علیرضا زاکانی را به فامیلبازی و مواردی از این دست متهم کرد.
تاجگردون چهار سال بعد دوباره کاندید شد و با توجه به تایید صلاحیت و تکیه بر مسائل قومیتی که محبوبیتش را در گچساران بالا میبرد، در انتخابات به پیروزی رسید. خبر خوب برای تاجگردون مشغولیت علیرضا زاکانی به امور شهرداری تهران بود هرچند نمایندگان نزدیک به علیرضا زاکانی یکبار دیگر برای حذف تاجگردون دورخیز کردند.
غلامرضا تاجگردون برخلاف دوره قبل به شکست رقیب امید داشت، چون از یک طرف گچساران بیشترین میزان مشارکت مردمی را در کل انتخابات مجلس به خود اختصاص داده و از طرف دیگر رد اعتبارنامه نمایندهای که توانسته نظر مساعد شورای نگهبان و وزارت کشور را جلب کند توسط تنها هفت نفر از نمایندگان آسان نیست.
جدال به مناظرههای انتخاباتی کشیده میشود؟
اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون، دو دوره متوالی اولین حاشیه جدی مجلس را رقم زده است. دوره قبلی او شکست خورد و این بار به پشتوانه تایید صلاحیت شورای نگهبان و رای نمایندگان مجلس، توانست به پیروزی برسد.
علیرضا زاکانی و غیبتش در مجلس نمیتواند در پیروزی غلامرضا تاجگردون بیتاثیر باشد. شهردار تهران این روزها درگیر چالش فکری بزرگی است و موقعیت را برای اعلام کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری محک میزند.
مالک شریعتی در غیاب علیرضا زاکانی، نتوانست ماموریت خود را به سرانجام برساند و حالا مقابل یکی از نمایندگان نزدیک به علی لاریجانی شکست خورده است. رویارویی طیف سیاسی علیرضا زاکانی با علی لاریجانی امکان دارد یک مرتبه دیگر در انتخابات ریاستجمهوری تکرار شود.
علی لاریجانی جمعه در دومین روز ثبتنام داوطلبان اعلام حضور کرد و گفته میشود علیرضا زاکانی مشغول بررسی شرایط است و احتمالا روز شنبه، یکشنبه به جمعبندی خواهد رسید.
مالک شریعتی در توصیف روز جنجالی مجلس و رخدادهای بررسی اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون میگوید نماینده گچساران او و حجتالاسلام سلیمی را تهدید کرده است. روایتهایی تایید نشده درباره درگیری فیزیکی شنیدهایم.
غلامرضا تاجگردون، بهعنوان طرف دیگر ماجرا با انتشار پیامی ویدئویی درگیری و تهدید دیگر نمایندگان را تکذیب کرد. همچنین با اشاره به تاکید رهبرانقلاب بر آرامش مجلس و دوری از دعوای رسانهای و مضر، خواستار پایان اختلافات شد.
اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون مانند باقی نمایندگان تایید شد تا مجلس دوازدهم رسما کار خود را آغاز کند. حالا غلامرضا تاجگردون و مالک شریعتی دستکم چهار سال برای رقابت فرصت خواهد داشت، اما امکان دارد موقعیت علیرضا زاکانی و علی لاریجانی در روزهای آینده دستخوش تغییر شود و شاهد تکرار جدال روز پنجشنبه مجلس، در جریان مناظرههای انتخابات ریاستجمهوری تکرار باشیم.