هیمنه رژیم طی یک روند تدریجی دچار فروپاشی شده است. این هیمنه دارای ابعاد مختلفی است که در هرمرحله، بخشی از آن آسیب دیده است. بهطور ویژه در طی ۷ ماه گذشته، صهیونیستها در دو مقطع آسیبهایی موثر دیدهاند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ۲ فوریت،صهیونیستها امروز بیشتر از هر روز دیگری درحال سبک و سنگین کردن مزایا و معایب باقی ماندن در سرزمینهای اشغالی هستند. سالها قبل طی یک روند تدریجی یکمیلیون صهیونیست تصمیم گرفتند دیگر به فلسطین اشغالی باز نگردند و برای همین راهی کشورهای غربی شدند. بااینحال شش تا هفتمیلیون صهیونیست دیگر همچنان باقی ماندهاند.
به گزارش فرهیختگان؛ هرچند انسان برای انتخاب آزادیعمل دارد، اما انتخابهای صحیح اغلب به رهایی و انتخابهای نادرست اکثرا به گرفتاری میانجامد. یهودیانی که سالها قبل تصمیم گرفتند رژیم را رها کنند، امروز به تصمیم خود میبالند.
افرادی نیز که نخواسته یا نتوانستهاند افسوسی عمیق دارند. برای فهم این تاسف باید دید آنها چه شاخصهایی را تغییریافته میبینند که اینگونه گرفتار ترس و اضطراب شدهاند.
هیبتی که ۷ اکتبر و ۱۴ آوریل فروریخت
هیمنه رژیم طی یک روند تدریجی دچار فروپاشی شده است. این هیمنه دارای ابعاد مختلفی است که در هرمرحله، بخشی از آن آسیب دیده است. بهطور ویژه در طی ۷ ماه گذشته، صهیونیستها در دو مقطع آسیبهایی موثر دیدهاند.
رفاه اقتصادی پر
یائیر لاپید، نخستوزیر سابق رژیم و یکی از رهبران اپوزیسیون اخیرا از رشد مداوم قیمت اجناس در سرزمینهای اشغالی شکایت کرده و میگوید «هر ۵ دقیقه» یک پیامک درباره افزایش قیمتها میآید که میتواند طبقه متوسط را از بین ببرد؛ طبقهای که یکی از شاخصهای وجود رفاه در جامعه به حساب میآید.
لاپید میگوید شهرکنشینان برای خرید از سوپر مارکتها چنان بیپول شدهاند که باید وام بگیرند.
رسانه عبری زبان کالکالیست سه ماه قبل که اوضاع اندکی بهتر بود، در گزارشی اعلام کرد هزینههای خرید از سوپرمارکتها ماهیانه ۳۷۰ شکل (حدود ۱۰۰ دلار) برای هر خانواده افزایش یافته است.
موجودیت نباتی
پس از حمله مقاومت غزه در ۷ اکتبر، اوضاع سرزمینهای اشغالی به اندازهای درهم ریخت که سران کشورهای غربی یکی پس از دیگری یا به صورت همزمان راهی تلآویو شدند. این مساله باعث شد آمریکاییها مدیریت اوضاع را در دست گرفته و سنتکام نیز فرماندهان اصلی خود را به رژیم منتقل کند. این پدیده از یکسو نشان داد غرب اهمیت بالایی برای دارایی استراتژیک خود در غرب آسیا قائل است و از سویی دیگر آشکار ساخت تلآویو در دهه هشتم موجودیت خود همچنان به تنفس مصنوعی نیاز دارد.
رویارویی با غرب
صهیونیستها با غرب در سطوح ملتها و دولتها وارد رویارویی شدهاند. برای ماهها دموکراسیهای غربی برخلاف نظر اکثریت مردم به حمایت از جنایتهای رژیم میپرداختند و ابایی از این کار خود نداشتند، اما تلآویو با منافع دولتهای غربی نیز وارد تعارض شد.
در سطح مردمی صهیونیستها بهطور مجدد شاهد رشد «یهودیستیزی» در جوامع غربی هستند. این موضوع با توجه به اینکه دولتهای غربی در ابتدای جنگ نظر مردمشان را نادیده میگرفتند، حکایت از نارسایی در دموکراسی این کشورها داشت، اما بهمرور با بروز مشکل میان دولتهای غربی با تلآویو، وضعیت متفاوت شد.
مظلومیت بر باد رفته
صهیونیستها با نفوذ در کلوبهای قدرت، ثروت و فرهنگ موفق شدند در تبلیغاتی همهجانبه خود را قومی مظلوم در جهان تصویر کنند. هرچند پیش از این یهودیان به دلیل توطئه در اروپا مبغوض ملتها و دولتهای قاره سبز بودند، اما پدیده قابل مشاهده و غیرقابل انکاری در برابر تاریخ از جنایتهای آنان وجود نداشت.
تصویر مثبت از صهیونیستها، اما امروزه با به شهادت رساندن دهها هزار فلسطینی در نوار غزه از بین رفته است. دیگر کسی باور نمیکند یهودیان مظلوم باشند و اقدامات رژیم نیز یک توطئه پنهانی نیستند بلکه یک جنگ آشکار به حساب میآیند که قابل انکار نیست. همین پدیده یکی از دلایل اضطراب و نگرانی یهودیان غربنشین است.
بحران در ارتش
چندی قبل دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش رژیم به همراه چند نفر دیگر از افسران بلندپایه این بخش از ارتش استعفای خود را به مقامات بالاتر ارائه دادند.
بحران در ارتش رژیم از این رو بسیار مهم تلقی میشود که میلیونها صهیونیست با اتکا به این نهاد در سرزمینهای اشغالی حضور دارند و در صورت آسیب به تصویر آن، به احتمال زیاد به سمت مهاجرت معکوس گام برمیدارند.
بازگشت به زوال
تلآویو با چشمانی نگران درحال نظاره آینده است؛ جایی که قدرتهای منطقهای نیز امکان ظهور دارند. تا پیش از این در قالب نظمهای دو و تکقطبی، قطبهای حاکم جهانی اجازه ظهور به قدرتهای منطقهای را نمیدادند.
در آیندهای بسیار نزدیک، رژیمصهیونیستی که مدتها یکهتاز منطقه بوده با سه قدرت ایران، ترکیه و عربستانسعودی مواجه خواهد بود.
انتهای پیام/.