یک مقام ارشد وزارت امورخارجه آمریکا روز جمعه مدعی شد برقراری تماس غیرمستقیم با ایران برای جلوگیری از درگیری گستردهتر در خاورمیانه، محور اصلی سفر آنتونی بلینکن، به منطقه در چند روز آینده خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ۲ فوریت، سی ان ان به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا خبر داد که یکی از اهداف سفر وزیر امور خارجه این کشور به پایتختهای خاورمیانه برقراری تماس غیرمستقیم با ایران برای جلوگیری از تشدید تنش هاست.
بر اساس این گزارش، ایالات متحده تاکنون از طریق حمله به نیروها و زیرساختها در عراق و سوریه و هدف قرار دادن موشکها و پهپادهای شلیک شده توسط انصارالله یمن به حملات علیه مواضع خود پاسخ داده است.
مقامات آمریکایی همچنین مدعی هستند از طریق کانالهای غیرمستقیم به ایران گفته اند که حملات گروههای مورد حمایتش علیه مواضع آمریکا در منطقه باید متوقف شود و ایالات متحده در صورت لزوم از خود دفاع خواهد کرد.
یک مقام ارشد وزارت امورخارجه آمریکا روز جمعه مدعی شد برقراری تماس غیرمستقیم با ایران برای جلوگیری از درگیری گستردهتر در خاورمیانه، محور اصلی سفر آنتونی بلینکن، به منطقه در چند روز آینده خواهد بود.
وزیر امورخارجه ایالات متحده در دیدار با سران کشورهایی که با آنها دیدار میکند، تاکید خواهد کرد که واشنگتن نمیخواهد شاهد آن باشد که تنشها تشدید شده است و درصدد تشدید آن نیست. این مقام آمریکایی افزود: انتظار میرود که این پیام از طریق کشورهایی که با ایران ارتباط دارند، به تهران و گروههای مورد حمایت آن منتقل شود.
متیو میلر سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا روز پنجشنبه خاطرنشان کرد: بلینکن در تمام مقصدهای خود به وضوح مشخص خواهد کرد که حملات یمنیها غیرقابل قبول است.
آنتونی بلینکن که سفر منطقهای خود را از روز جمعه آغاز کرده است به ترکیه، اردن، قطر، عربستان، امارات، مصر و سرزمینهای اشغالی فلسطین خواهد رفت.
سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا گفت انتظار میرود بلینکن در جریان سفر خود به سرزمینهای اشغالی درباره انتقال آن به مرحله کاهش شدت جنگ در غزه و چگونگی جلوگیری از گسترش درگیری در منطقه که موضوع اصلی این سفر خواهد بود، صحبت کند. ادعای آمریکا درباره نیروهای نیابتی ایران در حالی است که تهران بارها اعلام کرده نیروهای نیابتی در منطقه ندارد و گروههای مقاومت و همچنین ارتش یمن بر اساس منافع کشورهای خود اقدام میکنند.
مقامات آمریکایی مدعی اند که واشنگتن عمیقا تمایلی نداشته است که از آنچه حملات دفاعی عنوان میکند و همچنین دیپلماسی غیرمستقیم فراتر رود؛ این در حالی است که پنتاگون گزینههای مختلفی را به رئیس جمهور آمریکا برای حمله به مواضع ارتش یمن در صورت انتخاب این رویکرد ارائه کرده است.
پیشتر، اما رسانههای آمریکایی خبر داده بودند مقامهای کاخ سفید درباره اقدام علیه یمن به دلیل عواقب آن دچار تردید هستند. رسانه آمریکایی مدعی شده از زمانی که اسرائیل جنگ خود را علیه غزه پس از ۷ اکتبر آغاز کرد، ایالات متحده در پشت صحنه تلاش میکند تا از شعله ور شدن یک جنگ گستردهتر بین چند کشور در منطقه جلوگیری کند، اما این تنشها در هفته گذشته، پس از ترور صالح العاروری یکی از رهبران حماس در بیروت توسط اسرائیل و همچنین حمله تروریستی داعش در ایران افزایش یافته است.
انتهای پیام/.