معاون پرستاری وزارت بهداشت ضمن تشریح علت تأخیر در پرداخت تعرفه خدمات پرستاری، به این پرسش پاسخ داد که اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، پرداختی مردم در بخش درمان را افزایش داده است؟
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ۲ فوریت، عباس عبادی در پاسخ به این سؤال که چرا تعرفه خدمات پرستاری از مردم دریافت میشود اما هنوز به دست پرستاران نرسیده است؟ اظهار کرد: وقتی بیمار یک بسته مراقبتی را در زمان بستری دریافت میکند بعد از ترخیص، اسناد تولیدشده بابت آن بیمار به بیمهها ارسال میشود و بنابراین یک فاصله زمانی بعد از ارسال اسناد تا زمان پرداخت تعرفه به پرستاران وجود دارد.
وی افزود: باید حداکثر تا یک ماه پس از ارسال اسناد به بیمهها، حدود 60 تا 80 درصد مبلغ ریالی تعرفه خدمات ارائه شده، به مراکز ارائه دهنده خدمت پرداخت شود اما به دلیل تنوع بیمههای پایه این اتفاق نمیافتد و خدمات پرستاری ارائه میشود اما پرداخت تعرفه از سوی بیمهها با تأخیر چندماهه صورت میگیرد.
عبادی ادامه داد: وزارت بهداشت و مراکز درمانی به عنوان ارائهدهنده خدمت تلاش میکنند خدمات پرستاری را به موقع و با کیفیت بالا به مردم ارائه کنند اما خریدار خدمت که همان سازمانهای بیمه گر هستند باید پرداختی خود به مراکز درمانی را به موقع انجام دهند.
وی تصریح کرد: بهزودی مبلغ قابل توجهی از سازمان برنامه و بودجه به بیمه سلامت و به تبع آن به مراکز درمانی پرداخت خواهد شد که فاصله پرداختی تعرفه را جبران خواهد کرد. اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، پرداختی مردم در بخش درمان را افزایش داد؟
معاون پرستاری وزارت بهداشت، در پاسخ به این سؤال که "باتوجه به پوشش بیمهای 70 درصدی خدمات پرستاری در بخش سرپایی و پوشش 90 درصدی این خدمات در بخش بستری، آیا اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری منجر به افزایش پرداخت از جیب مردم نشده است؟" تشریح کرد: برخی از بیماران در بیمارستان بستری هستند که خدمات پرستاری برای آنها به صورت بسته خدمتی در نظر گرفته میشود. برخی دیگر از خدمات به صورت موردی و سرپایی در درمانگاهها ارائه میشوند و برخی خدمات نیز برای تختهای ستارهدار نظیر همودیالیز، تعرفه مشخص دارد. ما سه نوع خدمت در حوزه پزشکی و پرستاری داریم؛ بخشی، خدمات خالص پرستاری و بخشی، خدمات خالص پزشکی هستند و برخی از خدمات نیز مشترک بین پرستاران و پزشکان هستند؛ نکته این است که سازمانهای بیمهگر باید پروسیجرها و خدماتی که به لحاظ صلاحیت حرفهای، هم پزشک و هم پرستار میتوانند به مردم ارائه کنند را از یکدیگر تفکیک کنند و از منافع بیمار دفاع کنند یعنی تعرفه این خدمات مشترک را یا برای پرستار و یا برای پزشک لحاظ کرده و پول آن را از مردم دریافت کنند تا مردم در هر دو محل، پرداختی نداشته باشند اما در حال حاضر در برخی خدمات اورژانسی و سرپایی این تفکیک انجام نشده است.
انتهای پیام/.