سخنگوی وزارت خارجه، گفت: دادگاه جنایتکاران منافقین با زمینه سازی و مقدمات حقوقی انجام شده توسط قوه قضاییه از فردا (سه شنبه) آغاز خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ۲ فوریت، سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به وتوی قطعنامه آتش بس در غزه در شورای امنیت از سوی آمریکا، گفت: آمریکا بار دیگر ایستادگی تمام عیار خود در کنار رژیم و شراکت خود در جنایت را نشان داد.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان امروز دوشنبه ۲۰ آذر ماه در نشست خبری هفتگی خود پاسخگوی سوالات خبرنگاران شد.
کنعانی درباره اقدام دبیرکل سازمان ملل در خصوص فلسطین و همچنین وتوی قطعنامه در شورای امنیت توسط آمریکا گفت: لازم است اشاره کنم به آمار تکان دهنده که ۶۷ امین روز از تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی شاهد هستیم. محصول ماشین آدم کشی رژیم تاکنون ۱۷۹۹۷ نفر شهید است. شامل ۷۸۷۵ کودک، ۷۷۶۰ نفر مفقود و زیر آوار باقی مانده و ارقام دیگر که نتیجه جنایت صهیونیستها علیه مردم مظلوم غزه است.
وی افزود: در ارتباط با قطعنامه لازم است تشکر کنیم از اقدام مسئولانه دبیرکل سازمان ملل که با توسل به ماده ۹۹ منشور توجه شورای امنیت را جلب کرد و خواستار اقدام فوری به منظور حفظ صلح و امنیت بین المللی شد. متاسفانه شاهد اقدام تاسف بار آمریکا در وتوی قطعنامه ارائه شده و رد درخواست جامعه جهانی برای توقف این جنگ خونین و حمله وحشیانه بودیم.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه آمریکا بار دیگر ایستادگی تمام عیار خود در کنار رژیم و شراکت خود در جنایت را نشان داد، اظهار داشت: ما مواضع خودمان را اعلام کردیم. ما این اقدام غیرقابل قبول را محکوم کردیم. دولت آمریکا نشان داد که در مسئله جنگ جاری در غزه یک طرف برای حل موضوع نیست بلکه بخشی از تداوم جنایت جنگی است. دولت آمریکا نشان داد که یک تنه در مقابل جامعه جهانی ایستاده، نشان داد که در ایستادگی در کنار رژیم صهیونیستی هیچ ابایی از تنهایی ندارد.
کنعانی اضافه کرد: آمریکا با این رای خود، نه فقط رای منفی به قطعنامه ایجاد بازدارندگی بلکه نشان داد رای به استمرار بربریت رژیم علیه مردم فلسطین داده است. نشان داد که به تنهایی در مقابل درخواست نماینده دبیرکل ایستاده و رای به ادامه توحش داده است. وتوی آمریکا نشان دهنده بن بست در شورای امنیت است
وی با ابراز تاسف از این موضوع اظهار داشت:، اما در بحث شورای امنیت، نشان میدهد که شورای امنیت از انجام وظیفه و کارامدی خود برای حفظ صلح و امنیت بین المللی باز مانده و نتوانسته مسئولیت خود را انجام دهد. وتوی آمریکا نشان دهنده یک بن بست در شورای امنیت است.
سخنگو ادامه داد: دبیرکل سازمان ملل هم تصریح کرد که بعد از وتو، شورای امنیت در ایجاد آتش بس ناتوان است. بحث اصلاحات در سازمان ملل و شورای امنیت سال هاست که مطرح است و گفتگوها در بازههای زمانی مختلف برگزار شده و ایران هم یک طرف مهم در رایزنی هاست.
کنعانی با بیان اینکه ایدههای مختلفی مطرح است که برخی از آنان برخواسته از رقابتهای ژئوپلیتیک اعضای سازمان است، گفت: بن بست اخیر در شورای امنیت یکبار دیگر نشان داد که وضعیت شورای امنیت نگران کننده است و این سازمان نمیتواند از انجام وظیفه خود بر آید. ما معتقدیم شورای امنیت به عنوان مسئول صلح باید مسئولیت پذیرتر باشد.
وی در خصوص نشست منطقهای و بیانیه علیه ایران گفت: کشورها در نشستهای مختلف دیدگاه خود را در حوزه منطقهای بیان میکنند. آنچه مسلم است موضوع مرتبط با مسائل هستهای ایران موضوع روشنی است و در سازوکارهای روشن و قانونی ادامه دارد.
سخنگوی وزارت امورخارجه، افزود: ایران همواره در چارچوبهای سازوکارهای بین المللی، صلح آمیز بودن فعالیت خود را اثبات کرده و در پانزده گزارش دبیرکل آژانس این موضوع مورد توجه قرار گرفته و تایید شده و فعالیت موشکی ایران در چارچوب قدرت ایران در بازدارندگی انجام میشود. ما در این زمینه فعالیت روشنی داریم و این، تهدید علیه هیچ کسی نیست.
کنعانی در خصوص فردای جنگ علیه غزه گفت: ما بارها اعلام کردیم ملت فلسطین تنها طرفی است که حق دارند و میتوانند در خصوص سرنوشت خود و سرزمینشان و حکومت خودشان تصمیم بگیرند. اینکه عدهای در خارج از منطقه مایل هستند که طراحیهای سیاسی را انجام دهند و برای آن یارگیری کنند، از سوی ملت فلسطین پذیرفته نخواهد شد.
وی با اشاره به تجارب گذشته که نشان داده، ملت فلسطین در برابر آنچه از بیرون طراحی شد مقاومت خواهد کرد و تسلیم طراحیهای خارجی و ناعادلانه که به نفع طرف متجاوز شکل گرفت، نخواهد شد، گفت: باید راهکارها از داخل سرزمین فلسطین شکل بگیرد. ما ایدهای را برای فلسطین مطرح نمیکنیم. ما راهکار دموکراتیک را مطرح کردیم و اگر طرفهای مدعی به دنبال راهکار برای حل بحران بین المللی میگردند، راهکار ایران میتواند پاسخگو باشد.
سخنگو ادامه داد: طرفهای مشخصی به خصوص آمریکا مایل هستند آنچه را که از طریق جنگ به دست نیاورده، در طراحیهای سیاسی جدید دنبال کنند. ما در این زمینه ورود نخواهیم کرد و دیگران هم حق ندارند خواستههای سیاسی خودشان را تحمیل کنند. ایران ضرورتی برای برجام دوم نمیبیند
وی درباره گفتهها در خصوص برجام دو گفت: ایدههای مطرح شده از طرف کسانی است که از انجام تعهد خود استنکاف کردند و تعهدات خودشان را در چارچوب توافق انجام ندادند و با طرح ایدههای انحرافی به دنبال شانه خالی کردن هستند و ایران ضرورتی برای برجام دیگر قایل نیست. برجام امضا شده مسئولیتهایی را برای طرفها مطرح کرده است.
کنعانی درباره دادگاه جنایتکاران منافقین گفت: این دادگاه با زمینه سازی و مقدمات حقوقی انجام شده توسط قوه قضاییه از فردا آغاز خواهد شد. یک گام دیگر در مسیر استمرار اقدامات ایران در پیگیرد قضایی جنایتکارانی است که دستشان به خون ۱۷ هزار شهروند ایرانی آلوده است و سابقه جنایت ننگین این جنایتکاران هیچگاه از پیشانی آنان پاک نخواهد شد و حمایتهای غربی هم هیچگاه پاک کننده دامن آنان نخواهد بود.
سخنگو افزود: زمینههای خوبی توسط قوه قضاییه انجام شده و جهات ذیربطی که میتوانستند به این روند قضایی کمک کنند، ایفای نقش کردند. در این روند از روندهای عادلانه قضایی مبتنی بر قوانین داخلی ایران استفاده خواهد شد. از روشهای اصولی قضایی هم استفاده شده است. انتظار ملت از دولت آن است که جنایتکاران را به سزای عمل برسند.
وی در خصوص دومین نشست بین هیئت ایرانی و عراقی گفت: همکاریهای قضایی ایران و عراق یکی از زمینههای خوب و مهم همکاریهای میان دو کشور است. ما موضوعات مختلف قضایی داریم که نیازمند همکاریهای دو کشور برای پیگیری و حل و فصل آنان و پیگیری اتباع دو کشور است. خوشبختانه در سایه وجود روابط همسایگی و خوب دو کشور رفت و آمدهای شهروندان به طور مستمر انجام میشود. این موضوعات قابل توجه است.
کنعانی یادآور شد: ما موضوع پیگیری قضایی جنایتکارانی که مرتکب ترور حاج قاسم سلیمانی در خاک عراق شدند که نیازمند مشورت است را نیز داریم.
وی درباره سفر رئیسی به روسیه و عصبانیت نتانیاهو از این سفر گفت: به اظهارات طرفهای خاص در مناسبات دو جانبه ایران با کشورهای دوست توجهی نمیکنیم و اینگونه اظهارات تاثیری در تلاش برای تعمیق مناسبات میان ایران با شرکا در زمینههای مختلف نخواهد گذاشت.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه روابط ایران و روسیه در راستای منافع متقابل روند رو به رشدی را شاهد بوده است، اظهار داشت: علاوه بر گسترش روابط سیاسی و فرهنگی، روابط ما در حوزه اقتصادی و تجاری رشد ملموسی تجربه کرده است. حجم روابط تجاری دو کشور بر اساس آمار مراجع رسمی در سال ۲۰۲۲ به بیش از پنج میلیارد دلار رسیده است.
کنعانی این موارد را نشان دهنده عملکرد خوب دو کشور در گسترش روابط خواند و گفت: پروژههای متعددی را در حوزههای مختلف دنبال میکنیم. کریدور شمال- جنوب به طور خاص در دستورکار دو کشور قرار دارد. همچنین همکاریهای دو کشور در حوزه حمل و نقل، انرژی، بانکی و صنایع مورد گفتگو قرار گرفت. پیش بینی ما این است که با برگزاری هفدهمین اجلاس همکاریهای دو کشور در تهران شاهد ارتقا همکاریهای دو کشور باشیم.
انتهای پیام/.