رئیس فراکسیون مدیریت شهری گفت: افزایش حاشیه نشینی یکی از نمودهای آشکار فقرشهری است که متاسفانه در دهه اخیر با کوچ بسیاری از طیف محروم روستایی به حاشیه شهرها شاهد رشد قابل توجه آن هستیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ۲ فوریت، محسن پیرهادی،رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس در جمع خبرنگاران با اشاره به افزایش حاشیهنشینی، گفت:افزایش حاشیه نشینی یکی از نمودهای آشکار فقرشهری است که متاسفانه در دهه اخیر با کوچ بسیاری از طیف محروم روستایی به حاشیه شهرها شاهد رشد قابل توجه آن هستیم.
رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس با تاکید بر اینکه حاشیههای شهر بدون مجوز و زیرساخت های لازم به محل زندگی شماری از مهاجران بدل شده است،گفت:رشد روبه فزونی جمعیت بافتهای غیررسمی شهرهای که فاقد هرگونه امکانات اولیه شهری و بهداشتی هستند به معنای وسیع تر شدن جمعیت محروم از حقوق اولیه زندگی است.
وی با اشاره به اینکه طبق بررسیهای انجام شده بیش از 19میلیون و 800 هزارنفر در بافت های غیررسمی شهری ساکن شده اند،افزود:درسالهای اخیر اقبال به اسکان در سکونتگاه های غیررسمی ازحاشیه کلانشهرها و شهرهای بزرگ به حاشیه شهرهای کوچک تسری یافته و متاسفانه بزرگی مساحت وشمار خانوارهای ساکن در این محدودها با شیب قابل توجهی درحال افزایش است.
پیرهادی ادامه داد: قشر کمدرآمد و فقیر عمدتا روستایی مناطق محروم به امید دسترسی به امکانات بیشتر به شهرهای بزرگ مهاجرت می کنند ،اما ناتوانی آنها در تامین مسکن در مناطق شهری آنها را به ناچار به سمت سکونت وزیست در مناطق غیررسمی شهری که هیچ امکاناتی برای زیست شهری ندارند سوق داده است.
رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس با اشاره به اینکه رشد سهم جمعیت شهری به نسبت جمعیت روستایی از دهه 60 آغاز شده و همواره روند افزایشی داشته است،درباره علت رشد این مناطق در حاشیه شهرها گفت:افزایش قیمت خرید و اجاره مسکن در کلانشهرها و شهرهای بزرگ، تغییرات اقلیمی و به خصوص بحران آب و بیکاری جمعیتی بیشتری را به سمت شهرهای بزرگ ناگزیر کرده و منجر به افزایش جمعیت این طیف شده است.
وی با بیان اینکه مشخصه اصلی سکونتگاههای غیررسمی تراکم فقر و محرومیت در دسترسی به خدمات و نیازهای اساسی زندگی شهری است،تاکید کرد که رشد روبه فزونی مناطق بدون مجوز و غیر رسمی شهرها به معنای وسیع تر شدن جمعیت محروم از حقوق اولیه زندگی است.
پیرهادی تاکید کرد:تراکم روبه فزونی این مناطق وابعاد گسترده پیامدهای شهری و زیست شهری این پدیده،ضرورت ورود جدی مدیریت شهری به آن را دو چندان میکند وباید به صورت دقیق و برنامهمند برای ساماندهی آن گام برداشت.
انتهای پیام/.