دوشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۱
کد مطلب : 225

پروژه منطقه‌ای نتانیاهو نخستین ضربه را از کجا خورد؟

نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که به تازگی با سختی فراوان توانست کابینه جدیدش را تشکیل دهد، این روزها گوشه بیمارستان افتاده، البته راهبرد منطقه ای وی نیز وضعیتی بهتر از خودش ندارد!
پروژه منطقه‌ای نتانیاهو نخستین ضربه را از کجا خورد؟
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دوفوریت، نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که به تازگی با سختی فراوان توانست کابینه جدیدش را تشکیل دهد، این روزها گوشه بیمارستان افتاده، البته راهبرد منطقه‌ای وی نیز وضعیتی بهتر از خودش ندارد!
تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی پس از هفته‌ها مذاکره و با دشواری انجام شد، چون بسیاری از متحدان نتانیاهو در کابینه وی خواستار سهم بیشتری از قدرت بودند.
چالش‌های داخلی و خارجی
نتانیاهو این روزها در داخل و خارج وضعیت خوبی ندارد، از وضعیت پیرامونی رژیم صهیونیستی گرفته که با خطرات جدی مواجه است، تا کشورهای اطراف خبرهای خوبی به تل آویو مخابره نمی‌شود.
در داخل نیز وی کابینه‌ای را تشکیل داده که با بحران‌های متعددی روبرو است که یکی از مهمترین این بحران‌ها، همین کابینه است! کابینه‌ای که با ائتلاف شکننده میان راستگرایان افراطی و شخصیت‌های مساله دار نظیر ایتمار بن گویر و بتسلئیل اسموتریچ تشکیل شده و هر لحظه سهم خواهی هر کدام از آنها می‌تواند موجب شکست ائتلاف نتانیاهو شود. مخالفان نتانیاهو نیز بار دیگر هم قسم شده‌اند با کوچک‌ترین لغزشی جای وی را گرفته و نتانیاهو از رأس قدرت به پایین بکشند.
این روزها اعتراضات علیه کابینه رژیم صهیونیستی دوباره از سرگرفته شده و شامگاه گذشته (شنبه) هزاران صهیونیست در اعتراض به کابینه جدید به نخست وزیری بنیامین نتانیاهو تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان چند روز پس از ادای سوگند کابینه جدید رژیم صهیونیستی، در مرکز تل آویو تجمع کرده و بار دیگر شعارهایی علیه نتانیاهو سردادند.
 پروژه منطقه‌ای نتانیاهو نخستین ضربه را از کجا خورد؟
راهبرد اصلی نتانیاهو
البته در اینجا نمی‌خواهیم به موضوعات داخلی رژیم صهیونیستی که معضلات بسیاری را در آینده پیشروی کابینه جدید قرار می‌دهد، بپردازیم. بلکه می‌خواهیم یکی از اصلی ترین راهبردهای منطقه‌ای بنیامین نتانیاهو در دوران جدید نخست وزیری وی را زیر ذره بین قرار دهیم.
نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی اخیراً در اظهاراتی تاکید کرده است که یکی از مهمترین اهداف وی در چهار سال آتی، توسعه و تقویت دایره عادی سازی روابط و توافقات آبراهام است.
با وجود اینکه برخی منابع آگاه، از عادی سازی روابط میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی در دوران جدید قدرت گرفتن نتانیاهو، سخن گفته‌اند اما به نظر می‌رسد مقامات سعودی هنوز جسارت کافی برای ورود به توافقات آبراهام را نداشته و ترجیح می‌دهند پس از پیوستن قریب به اتفاق کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به قطار عادی سازی روابط، خود وارد این مساله شوند.
در اینجا نگاه ناظران منطقه‌ای به سوی کشور عمان دوخته شده بود که از آن به عنوان مقصد جدید توافق آبراهام پس از امارات متحده عربی و بحرین یاد می‌شد.
براین اساس، نتانیاهو نیز چندان بدش نمی‌آمد که با توسعه دایره عادی سازی روابط به سوی کشورهایی نظیر عمان، در نهایت به سوی عادی سازی روابط با عربستان سعودی گام بردارد تا آن را تبدیل به خامه روی کیک توافقات آبراهام کند.
ضربه نخست از کجا وارد شد؟
در شرایطی که بسیاری منتظر کلید خوردن روند عادی سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و عمان بودند، اعضای مجلس عمان با تصویب قانونی نخستین ضربه را به راهبرد منطقه‌ای نتانیاهو وارد کردند. مجلس عمان با تأیید یک مصوبه جدید، قانون تحریم رژیم صهیونیستی که در گذشته به تصویب رسیده بود را تقویت کرد که شامل تحریم فعالیت‌های ورزشی، فرهنگی و اقتصادی با این رژیم می‌شود.
در واقع مجلس عمان با اصلاح ماده قانون مربوط به تحریم رژیم صهیونیستی، آن را قوی‌تر کرد تا راه بر عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بسته شود.
در این قانون بر اساس فرمان سلطنتی قراردادهای مستقیم یا غیرمستقیم با ارگان‌ها یا اشخاص مستقر در اراضی اشغالی، ممنوع شده است. همچنین این قانون معامله با شرکت‌هایی که دارای منافع یا شعبه‌ای در سرزمین‌های اشغالی هستند را ممنوع اعلام کرده است.
مجلس عمان با این تصمیم که به نظر می‌رسد با تأیید پادشاه عمان اجرایی شد، رأی به توسعه و تشدید تحریم‌ها علیه رژیم صهیونیستی داد. این در حالی است که تابستان گذشته نیز رسانه‌های صهیونیستی گزارش داده بودند، عمان با درخواست این رژیم برای باز شدن حریم هوایی خود بر روی هواپیماهای مسافربری این رژیم مخالفت کرده است.
در واکنش به این رخداد، «احمد بن حمد الخلیلی» مفتی اعظم عمان نیز قاطعانه از طرح توسعه تحریم‌ها علیه رژیم صهیونیستی که در مجلس این کشور تصویب شد، اعلام پشتیبانی کرد.
وی در توئیتر نوشت: «ما قویاً از پروژه تشدید تحریم رژیم صهیونیستی، که شامل تحریم کامل در تجارت و دیگر بخش‌ها می‌شود، به دلیل تداوم تجاوزات رژیم صهیونیستی و بی تفاوتی آنها نسبت به حقوق مردم مظلوم فلسطین، حمایت می‌کنیم. این بخشی از اصل برادری واجب و الزامی میان مسلمانان است.»
 پروژه منطقه‌ای نتانیاهو نخستین ضربه را از کجا خورد؟
مخالفت قاطع مردمی
روز گذشته نیز روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست»، نتایج نظرسنجی از شهروندان ۱۴ کشور عربی در مورد عادی سازی با رژیم صهیونیستی را منتشر کرد. نتایج شاخص افکار عمومی جهان عرب در سال ۲۰۲۲ نشان داد که ۸۴ درصد از اعراب با وجود عادی سازی دولتهای کشورشان با به رسمیت شناختن دیپلماتیک رژیم صهیونیستی مخالفند.
این نظرسنجی در کشورهای قطر، کویت، عربستان، الجزایر، موریتانی، فلسطین، اردن، لیبی، عراق، تونس، لبنان، مصر، سودان و مغرب انجام گرفت. بر اساس این نظرسنجی، ۸۴ درصد با به رسمیت شناخته شدن دیپلماتیک اسرائیل توسط کشورشان مخالف، ۸ درصد حمایت و ۸ درصد از دادن پاسخ خودداری کردند.
این روزنامه صهیونیستی اذعان کرد که در طول یک دهه پس از انجام اولین نظرسنجی، به نظر می‌رسد که به طور کلی نگرش عرب‌ها در مورد اسرائیل (رژیم صهیونیستی) تغییر چندانی نکرده است.
همچنین بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط مؤسسه آمریکایی که نتایج آن در ماه گذشته میلادی منتشر شد، حمایت از توافق عادی سازی در امارات از ۴۷ درصد در ابتدای امضای توافق در سال ۲۰۲۰ به ۲۵ درصد کاهش یافته و در بحرین تنها ۲۰ درصد از توافق عادی سازی حمایت می‌کنند.
بهره سخن
تحولات اخیر در موضوع عادی سازی روابط را اگر در کنار رخدادهای جام جهانی ۲۰۲۲ قطر قرار دهیم که به آئینه تمام قد فریاد خشم ملت‌های جهان از اشغالگری رژیم صهیونیستی تبدیل شده بود، بگذاریم به این نتیجه می رسیم که نتانیاهو در آینده با چالش‌های متعددی در پیشبرد این راهبرد منطقه‌ای مواجه خواهد شد.
شاید این روزها بیمارستانی شدن نتانیاهو چندان بی دلیل نباشد، چون وضعیت سیاسی وی در داخل و اهداف سیاست خارجی اش نیز در شرایط بدی قرار گرفته‌اند. براین اساس به نظر می‌رسد نتانیاهو در همین آغاز باید تلاش‌های خود را در این مسیر مضاعف کند، البته شاید هم با لغزشی در کابینه پرونده سیاسی وی برای همیشه در هم پیچیده شود.
انتهای پیام/.
https://2foriat.ir/vdccapqi82bqi.la2.html
نام شما
آدرس ايميل شما