بعد از وقفه موقت در فعالیت تأسیسات هستهای جمهوری اسلامی ایران و جلوگیری از حضور بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی، روسیه از بازگشت آنها به کار خبر داد.
«تلآویو به دنبال حمله دیپلماتیک به ایران است. صبح امروز، به ۳۲ کشور پیام فرستاده و با دهها وزیر خارجه و مقامات ارشد دیگر کشورها درباره تحریم برنامه موشکی ایران و تروریستی اعلام کردن سپاه گفتگو کرده است.»
چهار مقام آمریکایی به شبکه انبیسی گفتند مقامات این کشور انتظار دارند که گستره پاسخ اسرائیل به حمله روز شنبه ایران به اهدافی در اراضی اشغالی، محدود و احتمالا شامل حمله علیه نیروهای نظامی و «نیروهای نیابتی تحت حمایت ایران» در خارج از ایران باشد.
ایران از میزان توانمندی سامانههای دفاع هوایی اسرائیل به خوبی آگاه است. تقریبا با قطعیت میتوان گفت که حمله به نوعی طراحی شده بود که حداقل بخشی از پرتابهها با عبور از سامانههای دفاعی موجب به بار آمدن میزانی از خسارات شود. ایرانیها میتوانند بگویند که حمله دو شب پیش برای مردم اسرائیل وحشت آور و برای دولتشان هشدار دهنده بوده است. ایران احتمالا امیدوار ...
«تهران بعد از پاسخ نظامی به اسرائیل، از طریق ترکیه پیام جدیدی به واشنگتن ارسال کرده است. تهران از طریق قاهره نیز پیام هشدار مهم و بیسابقه به اسرائیل ارسال کرد.»
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله پهپادی و موشکی اخیر ایران علیه اسرائیل در پاسخ به ترور سرتیپ زاهدی از فرماندهان سپاه قدس در دمشق این پرسش را مطرح میسازد که ایران و اسرائیل هر یک از کدام ابزارهای موشکی، هوایی و ردیایی برخوردارند هستند تا در صورت تشدید تنش به یکدیگر آسیبی جدی وارد سازند.
پس از پاسخ پهپادی و موشکی بامداد یکشنبه ایران به رژیم صهیونیستی که در پی حمله تروریستی این رژیم به ساختمان کنسولی ایران در دمشق به وقوع پیوست، رسانهها تصاویری از خسارتهای ناشی از این حمله تلافیجویانه را منتشر کردهاند.
«این عملیات با هدف احیای بازدارندگی طراحی شده بود و تلاش میکرد با تنبیه این رژیم متجاوز خطوط ایران را در مقابل تجاوزات آن شفاف کند. بعد از اقدامات مکرر رژیم صهیونیستی علیه نیروهای مستشاری جمهوری اسلامی در سوریه، با یک محاسبه غلط، رژیم صهیونیستی فکر میکرد که در چارچوب راهبرد نبرد بین نبردها میتواند ضربه دیگری به ایران بزند و ایران از پاسخ در این ...
حقیقت این است که آمریکا روی اره نشسته است. درواقع اگر ایالات متحده اقدام آشکاری در جهت حمایت از اسرائیل انجام ندهد و اسرائیل را به علت شروع درگیریها (حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق) محکوم کند، یا کمکها و سلاحهای خود را قطع کند، تحت فشار لابی اسرائیل داخل خاک ایالات متحده قرار میگیرد که در بخشهایی مهم از جمله اقتصاد آمریکا و کنگره آمریکا ...
در بحث سیاستهای اسرائیل با یک تناقض رو به رو هستیم. از یک سو، نتانیاهو برای خروج از فشار افکار عمومی، اعتراض خانواده گروگانها و البته حفظ کابینه خود، نسبت به ورود ایران به جنگ، تمایل داشت و ورود ایران به جنگ، هم مسئله غزه را به فراموشی میسپرد و هم ناکامیهای نتانیاهو در داخل اسرائیل را کمرنگ میکرد و از سوی دیگر ایالات متحده به عنوان مهمترین متحد ...
«این عملیات با مصوبه شورایعالی امنیت ملی و زیر نظر ستاد کل نیروهای مسلح و با حمایت و همراهی غیورمردان ارتش جمهوری اسلامی و پشتیبانی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح انجام پذیرفت.»
«وزارت خارجه نگرانی عمیق عربستان سعودی را از تحولات تشدید تنش نظامی در منطقه و جدیت عواقب آن ابراز میکند و از همه طرفها میخواهد که نهایت خویشتنداری را به خرج داده و منطقه و مردم آن را از خطرات جنگ دور نگه دارند.»
«اکنون به جای ایران، فشار بر اسرائیل و آمریکا است و اظهارات تهدیدآمیز زیادی متوجه ایران میشود به این امید که ایرانیها اقدامی نکنند؛ اما این قالب برای اولینبار توسط اسرائیل ریخته شد. بایدن نمیخواهد که ایالات متحده به جنگ با ایران کشیده شود، بهویژه که او به دنبال انتخاب مجدد در نوامبر است.»
«اقدام ایران «پاسخ» بوده و نه «حمله» و کاملاً بر اساس اصل «دفاع مشروع» مطابق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل موجه است. اقدام نظامی «انتقام» نبوده، بلکه «دفاع مشروع» بوده و بر اساس اصول «تناسب» و «ضرورت» صورت گرفته است.»