به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
۲ فوریت، این عکسها آنطور که در آرشیو مربوطه ذکر شده، به احتمال زیاد مربوط به سال ۱۳۰۵ شمسی و جشن تاجگذاری رضا شاه هستند. البته با توجه به نوع پوشش مردم در عکس اول، این احتمال نیز وجود دارد که این عکس مربوط به یکی از سالگردهای تاجگذاری شاه پهلوی بوده باشد.
در عکس اول میتوان دروازۀ قزوین را در پسزمینۀ عکس مشاهده نمود؛ تحول نوع پوشش مردم ایران نیز در این عکس به نوعی جلوهگر است؛ از جمله مردی که با کلاه شاپو و کت و شلوار در عکس دیده میشود و زنانی که چادرهای امروزیتر به سر دارند که با چادرهای زمان قاجار متفاوت است. اما هنوز مردانی با لباس و کلاه دورۀ قاجار هم در عکس دیده میشوند؛ مثل چند مردی که در سمت چپ تصویر در زیر سایۀ درختان نشستهاند.
عکس دوم به احتمال زیاد در یکی از خیابانهای اطراف میدان سپه و در نزدیکی عمارت «قورخانه» گرفته شده است؛ قورخانه محل ساخت سلاح و مهمات در دوران قاجار و پهلوی بود. در قسمت بالای طاق نصرتی که در این مکان برپا شده، این شعر نوشته شده است:
تا به شاهی پهلوی بنشست بر تخت کیان
پایۀ تخت کیان برتر شد از هفت آسمان
قورخانه زنده شد از پرتو علم و هنر
هم مرتب شد نظام و ملک در امن و امان
در دو طرف این طاق نصرت دو مجسمه برپا شدهاند که همانطور که از نوشتۀ روی پایۀ سنگی آنها میتوان فهمید، مجسمۀ سمت راست نماد «فلاحت» یا کشاورزی و دیگری نماد «معارف» یا علوم و دانشها بوده است.
انتهای پیام/.